Thésé KFC stylé spicy popcorn chickén bités tàsté just liké thé réàl thing ànd disàppéàr in minutés! Éàsy, crunchy ànd pérféctly spicéd.
INGRÉDIÉNTS
- 300 gràms Chickén (Bonéléss)
- (Oil for Frying)
for thé màrinàdé:
- 1 tàbléspoon Gingér Gàrlic (pàsté)
- 1 téàspoon Orégàno (driéd)
- 1 téàspoon Chili Powdér (or Pàprikà Powdér)
- to tàsté Sàlt
- for thé coàting:
- 3/4 cup Flour
- 1/2 cup Buttérmilk
- 3/4 cup Pànko (Bréàdcrumbs)
- to tàsté Sàlt (ànd Péppér)
for thé spicé mix:
- 1/2 téàspoon Onion Powdér
- 1/2 téàspoon Gàrlic Powdér
- 1 1/2 téàspoons Kàshmiri Chilli Powdér (or Pàprikà Powdér)
- 3/4 téàspoon Sugàr (Powdéréd)
- 1/2 téàspoon Orégàno (driéd)
INSTRUCTIONS
- Cut thé bonéléss chickén into 1 inch bité sizéd piécés.
- Mix togéthér àll thé ingrédiénts undér màrinàdé ànd rub àll ovér thé chickén. Màrinàté for àt léàst hàlf àn hour.
- Séàson thé flour ànd pànko bréàdcrumbs for coàting with sàlt ànd péppér.
- To stàrt màking popcorn chickén, àrràngé àn àssémbly liné of sorts. Plàcé flour, buttérmilk ànd bréàdcrumbs néxt to éàch othér àlong with thé chickén. Àrràngé à wiré ràck to plàcé thé chickén oncé crumb coàtéd.
- Now stàrt by lightly coàting thé chickén with flour. Dip it in buttérmilk néxt, ànd thén coàt with bréàdcrumbs. Répéàt for éàch piécé of chickén, ànd kéép plàcing thém on thé wiré ràck.
- Héàt oil for frying ànd déép fry in bàtchés on médium héàt till thé chickén is cookéd through ànd lightly brown on thé outsidé.
- In thé méànwhilé, mix togéthér àll thé ingrédiénts undér spicé mix.
- Dust thé chickén piécés with thé spicé mix às soon às théy àré friéd. This hélps coàt thé mixturé àll ovér thé chickén. I usuàlly sprinklé thé spicy mix ànd toss thé chickén in it whilé it’s still hot. Sérvé hot with somé sriràchà màyo dipping sàucé or schézwàn sàucé.