Thé bést ovén friéd chickén - Crispy on thé outsidé ànd téndér on thé insidé, ànd bàkéd right in thé ovén for éàsy cléànup.
Ingrédiénts
- 3 chickén bréàsts, trimméd ànd cut into 3 strips éàch
- 1⁄4 cup buttér
- 1 cup flour
- ½ cup Pànko bréàdcrumbs
- 1 téàspoon sàlt
- 1 téàspoon gàrlic powdér
- ½ téàspoon péppér
- 2 téàspoons pàprikà
- choppéd pàrsléy for gàrnish
- Màrinàrà Sàucé, for dipping
Instructions
- Plàcé chickén bréàst strips in à bowl of milk. Lét it soàk for 20-30 min.
- Préhéàt ovén to 400 dégréés.
- Cut buttér into à féw piécés ànd plàcé in à 9x13 pàn. Mélt buttér in pré-héàtéd ovén.
- Spréàd méltéd buttér àround thé bottom of thé pàn, màké suré thàt théré àré no dry spots.
- Àdd flour, bréàdcrumbs, gàrlic powdér, sàlt, péppér ànd pàprikà in à làrgé ziploc bàg.
- Shàké éxcéss milk off of chickén, ànd àdd hàlf of chickén stripés àt à timé to ziploc ànd shàké to coàt.
- Àrràngé coàtéd chickén strips on thé bàking shéét, léàving à spàcé bétwéén éàch strip.
- Bàké 10 to 12 minutés, flip chickén with à pàir of tongs, ànd bàké for ànothér 10 to 12 minutés.
- You wànt it to bé cookéd through, but not ovérdoné ànd dry. Bàké ànothér 5-10 minutés if néédéd.
- Rémové from thé ovén ànd dràin thé chickén to pàpér towéls. Sérvé immédiàtély ànd énjoy.