Ingrédiénts
1 cup (230g) unsaltéd buttér, softénéd to room témpératuré
1 and 1/4 cups (250g) granulatéd sugar
1/2 cup (100g) packéd light brown sugar
4 largé éggs, at room témpératuré*
1 Tabléspoon puré vanilla éxtract
3 cups (345g) siftéd all-purposé flour, (spoon & lévéléd)*
1 Tabléspoon baking powdér
1/2 téaspoon salt
1 cup (240ml) buttérmilk*
2 Tabléspoons lémon zést*
1/2 cup lémon juicé (3 médium lémons)*
1 and 1/2 cups bluébérriés, frésh (258g) or frozén (do not thaw– 275g)
1 Tabléspoon all-purposé flour
Créam Chéésé Frosting
8 ouncés (224g) full-fat brick stylé créam chéésé, softénéd to room témpératuré*
1/2 cup (115g) unsaltéd buttér, softénéd to room témpératuré
3 and 1/2 cups (420g) conféctionérs’ sugar
1 – 2 Tabléspoons (15-30ml) héavy créam*
1 téaspoon puré vanilla éxtract
pinch salt
Instructions
1. Préhéat ovén to 350°F (177°C). Gréasé thréé 9-inch caké pans, liné with parchmént papér, thén gréasé thé parchmént papér. Parchmént papér hélps thé cakés séamléssly réléasé from thé pans.
2. Maké thé caké: Using a handhéld or stand mixér with a paddlé attachmént, béat thé buttér on high until créamy – about 1 minuté. Add granulatéd and brown sugars and béat on médium-high spééd until créaméd, about 2-3 minutés. Add éggs and vanilla. Béat on médium spééd until évérything is complétély combinéd, about 2 full minutés. Scrapé down thé sidés and bottom of thé bowl as néédéd.
3. In a largé bowl, whisk togéthér thé flour, baking powdér, and salt. Slowly add thé dry ingrédiénts to thé wét ingrédiénts. Béat on low spééd for 5 séconds, thén béat in thé milk, lémon zést, and lémon juicé *just* until combinéd. Toss thé bluébérriés with 1 Tabléspoon of flour and géntly fold into thé battér. Battér is éxtrémély thick. Do not ovér-mix. Ovér-mixing will léad to a tough, dénsé téxturéd crumb.
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